Polityka prywatności

Sklep internetowy www.active.sklep.pl

 

Administratorem danych osobowych czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa danych osobowych jest:

 

ACTIVE MG
Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.

ADRES FIRMY: ul. Paderewskiego 34/7, 25-502 Kielce

Kontakt tel: (+48) 41 347 00 51

e-mail: info@active.biz.pl

Firma wpisana do : Sąd Rejonowy w Kielcach, X Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sadowego pod nr. KRS : 0000090794
NIP: 9591287528, REGON: 291003659

Administrator zarejestrował w ewidencji Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie "Rejestr klientów sklepu ACTIVE".

Przetwarzanie i Ochrona Danych Osobowych

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przesłanie są całkowicie dobrowolne. Dane osobowe Klienta zbierane przez Administratora za pośrednictwem sklepu internetowego przetwarzane są w celu nawiązania, ukształtowania, zawarcia, zmiany lub rozwiązania Umowy pomiędzy Usługodawcą i Klientem i zrealizowania Umowy sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi elektronicznej opisanej w REGULAMINIE. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki Konsument wyraził zgodę. W przypadku, gdy Konsument nie poda niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazi zgody na ich przetwarzanie, zrealizowanie zamówienia może być niemożliwe.
Każdy Klient sklepu ma prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych - w tym celu należy wysłać e-maila z określeniem żądania wprowadzenia zmian lub wykreślenia danych z ewidencji.
Zapewniamy, że nasza firma przestrzega restrykcyjnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych i dokłada wszelkich starań, aby poziom ten systematycznie był coraz wyższy.
Dla zrealizowania obsługi zlecenia konieczne jest podanie następujących danych użytkownika:

  • nazwisko i imię lub nazwa firmy Użytkownika;
  • w przypadku firmy numer ewidencyjny NIP;
  • adres do wysyłki produktów oraz adres do faktury;
  • adres e-mail Użytkownika;
  • numer telefonu kontaktowego;
  • aplikacja w celu usprawnienia komunikacji zapamiętuje też IP, z którego nawiązano połączenie.

Dane osobowe są udostępniane firmom kurierskim, InPost oraz Poczcie Polskiej tylko i wyłącznie celem doręczenia przesyłek.

Po wyrażeniu zgody przez użytkownika będzie świadczona usługa NEWSLETTER.  Jest to usługa świadczona drogą elektroniczną przez Sprzedawcę, polegająca na rozsyłaniu przez Sklep Internetowy informacji handlowych związanych z ofertą SKLEPU INTERNETOWEGO.

W przypadku realizacji płatności on-line dane niezbędne do przeprowadzenia procedury płatności są udostępniane administratorowi systemu płatności - zgodnie z opisem w REGULAMINIE.

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane?

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celach związanych z zawarciem i realizacją umowy kupna/sprzedaży z ACTIVE MG Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych w w/w. celach jest art. 6 ust. 1 lit. b) oraz art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. Podanie Twoich danych osobowych nie jest obowiązkowe, jednak niezbędne do realizacji w/w celów.

Jeśli zaistnieje konieczność wynikająca z obowiązujących przepisów prawa Twoje dane osobowe zostaną udostępnione odbiorcom upoważnionym na podstawie tych przepisów.  Ponadto, w celu realizacji umowy kupna/sprzedaży, ACTIVE MG Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. może przekazać Twoje dane osobowe innym odbiorcom/kontrahentom, którym powierzono przetwarzanie Twoich danych osobowych w imieniu i na rzecz ACTIVE MG Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k..

Twoje dane nie będą przekazywane do państw trzecich i organizacji międzynarodowych.

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez okres współpracy oraz po jej zakończeniu przez okres jaki przewidują to przepisy prawa, w tym przepisy Kodeksu cywilnego oraz ustawy o rachunkowości.

Jakie masz prawa?

Przysługuje Ci prawo do:

• dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania kopii danych osobowych podlegających przetwarzaniu;

• sprostowania swoich nieprawidłowych danych;

• żądania usunięcia danych (prawo do bycia zapomnianym) w przypadku wystąpienia okoliczności przewidzianych w art. 17 RODO;

• żądania ograniczenia przetwarzania danych w przypadkach wskazanych w art. 18 RODO;

• wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w przypadkach  wskazanych w art. 21 RODO;

• przenoszenia dostarczonych danych, przetwarzanych w sposób zautomatyzowany.

Jeżeli uważasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz wnieść skargę do organu nadzorczego (UODO, ul. Stawki 2, Warszawa).

Celem przetwarzania danych może być również:

-Przekazanie Pani/Pana danych osobowych do ING Banku Śląskiego S.A. („Bank”) w związku z:
a. świadczeniem przez Bank na rzecz Sklepu internetowego usługi udostępnienia infrastruktury do obsługi płatności przez Internet (podstawa prawna:
art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).
b. obsługą i rozliczaniem przez Bank płatności dokonywanych przez klientów Sklepu internetowego przez Internet przy użyciu instrumentów płatniczych (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).
c. w celu weryfikacji przez Bank należytego wykonania umów zawartych ze Sklepem internetowym, w szczególności zapewnienia ochrony interesów płatników w
związku ze składanymi przez nich reklamacjami (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).
Przekazania Pani/Pana danych osobowych do Twisto Polska sp. z o.o. w związku z możliwością zaproponowania dokonania zapłaty za nabyty towar lub usługę przez Twisto
Polska sp. z o.o. w ramach umowy zlecenia obejmującej formułę zakupową „Kup z Twisto”
i udostępnieniem tej formuły zakupowej przez Sklep internetowy, a także celu weryfikacji
przez Twisto Polska Sp. z o.o. należytego wykonania takich umów zlecenie (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).

W związku z przetwarzaniem danych osobowych w celach określonych w ust. 3 i 4, Pani/Pana
dane osobowe mogą zostać udostępnione przez Sklep internetowy innym odbiorcom lub
kategoriom odbiorców danych osobowych, którymi mogą być:
a) ING Bank Śląski S.A.
b) Twisto Polska sp. z o.o.

W przypadku, gdy podanie przez Panią/Pana danych osobowych następuje w celu zawarcia umowy ze Sklepem internetowym, podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest warunkiem zawarcia tej Umowy. Podanie danych osobowych w tej sytuacji jest dobrowolne, jednak konsekwencją niepodania tych danych będzie brak możliwości zawarcia umowy ze Sklepem internetowym.
W przypadku, gdy podanie przez Panią/Pana danych osobowych następuje w celu przekazania Pani/Pana danych osobowych do Twisto Polska sp. z o.o. przed zawarciem umowy sprzedaży
towaru (lub usługi) nabywanego w Sklepie internetowym, przekazanie tych danych jest warunkiem zawarcia umowy sprzedaży w związku modelem biznesowym prowadzenia działalności przyjętym przez Sklep internetowy. W przypadku przekazania Pani/Pana danych osobowych do Banku w związku z obsługą i rozliczaniem płatności dokonywanych przez Panią/Pana płatności na rzecz Sklepu internetowego przez Internet przy użyciu instrumentów płatniczych, podanie danych jest wymagane w celu realizacji płatności i przekazania potwierdzenia jej dokonania przez Bank na rzecz Sklepu internetowego.

-Zapewnienie prawidłowego działania Strony serwisu i dostosowanie go do potrzeb osób odwiedzających. W tym celu w logach serwera gromadzone są zapytania skierowane do serwera (m.in. adres IP użytkownika, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym. Logi serwera stanowią materiał pomocniczy służący do administrowania Stroną serwisu i do tworzenia statystyk i oceny użyteczności Strony serwisu oraz jej optymalizacji. Korzystanie ze Strony związane jest z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym Strona jest przechowywana. Każde z zapytań skierowanych do serwera zapisane zostanie w logach serwera. Logi obejmują m.in. adres IP użytkownika, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym, z którego korzysta użytkownik. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze. Dane zapisywane w logach serwera nie są kojarzone z osobami korzystającymi ze Strony i nie są wykorzystywane przez naszą firmę w celu identyfikacji osób odwiedzających Stronę. Logi serwera stanowią jedynie materiał wspomagający administrowanie Stroną, a ich zawartość ujawniana jest jedynie osobom upoważnionymi do administrowania serwerem. Pozyskane dane służą naszej firmie także do tworzenia statystyk, które wykorzystywane są do oceny użyteczności Strony oraz jej optymalizacji.

-Nawiązanie kontaktu. W sprawach zgłaszanych za pośrednictwem formularza kontaktowego. Dane kontaktowe służą do nawiązania korespondencji, udzielania odpowiedzi na zapytania, przygotowywania ofert oraz marketingu bezpośredniego

-Obsługa konwersji w serwisie. Działania niezbędne do realizacji konwersji dokonanej w serwisie.

-Newsletter. Przy wysyłce newslettera wykorzystywany jest podany przez użytkownika adres e-mail. Otrzymywanie newslettera wymaga wyrażenia przez użytkownika, jako właściciela adresu e-mail, zgody na jego otrzymywanie. W przypadku chęci rezygnacji z otrzymywania newslettera, użytkownik może w dowolnej chwili anulować wyrażoną zgodę korzystając z linka rezygnacji dostępnego w każdym newsletterze.

-Reklama banerowa. Dane pozyskane podczas wizyty użytkownika wykorzystywane są również w celu wyświetlania tzw. reklamy banerowej. Reklamy banerowe to treści graficzne przekierowujące do stron firm trzecich. Reklama ta wykorzystuje głównie pliki cookie (ciasteczka) lub piksele. Celem naszej firmy jest opracowanie oferty reklamowej atrakcyjnej i przydatnej użytkownikom, zatem w ramach reklamy banerowej użytkownik może zobaczyć głównie produkty przeglądane na naszej stronie ostatnio lub produkty podobne do wcześniej oglądanych (tzw. retargeting). W ramach reklamy banerowej wykorzystywane są tylko i wyłącznie dane pseudonimizowane, bezpośrednie informacje o użytkowniku (tj. np. nazwisko lub adres e-mail) nie są zapisywane w plikach cookie.

-Retargeting. Strona internetowa naszej firmy korzysta z technologii retargetingu. Wykorzystanie tej technologii pozwala zaoferować użytkownikowi atrakcyjniejszą ofertę internetową. Umożliwia ona przedstawienie użytkownikom zainteresowanym naszymi produktami, odpowiedniej reklamy na stronach internetowych naszych partnerów. Wyświetlanie spersonalizowanej reklamy jest dla użytkownika atrakcyjniejsze niż reklama, nie posiadającego indywidualnego związku z jego zainteresowaniami. Wyświetlanie  materiałów reklamowych na stronach naszych partnerów oparte jest na technologii ciasteczek oraz na analizie wcześniejszych zachowań użytkownika. Ta forma reklamy realizowana jest zupełnie anonimowo. W czasie korzystania ze strony internetowej naszej firmy stosowane są ciasteczka, służące gromadzeniu, zapisywaniu i wykorzystaniu danych dotyczących zachowania użytkownika. Ponadto dane użytkownika zawarte w ciasteczkach przechowywane są po zakończeniu sesji przeglądarki i wykorzystywane są podczas kolejnej wizyty na stronie.

Powyższe dane wykorzystywane są  w celach utrzymania i rozwoju serwisu, w celach marketingowych, sprzedażowych lub w celach realizacji zamówień.

dane osób odwiedzających stronę przekazywane są odbiorcom w celach realizacji usług serwisu.

Korzystamy z różnorodnych profesjonalnych narzędzi, między innymi:

-Google Analytics oraz pliki cookie

Korzystamy z Google Analytics – będącego narzędziem do analizy statystyk serwisów www, opracowanego przez firmę Google. Google Analytics wykorzystuje pliki cookie, które zapisywane są na komputerze użytkownika i umożliwiają przeprowadzenie analizy wykorzystania Strony przez użytkowników. Informacje w ten sposób pozyskane (w tym adres IP użytkownika) przesyłane są na serwery Google Inc. w USA gdzie są przechowywane. Za pomocą pozyskanych danych Google dokonuje oceny ruchu na Stronie na podstawie ilości wizyt, sporządza raporty z aktywności na stronie oraz proponuje inne usługi związane z wykorzystaniem Strony. Istnieje możliwość przekazywania przez Google informacji stronom trzecim, o ile zgodne jest to z przepisami lub gdy strony trzecie zajmują się przetwarzaniem tych danych na zlecenie Google. Google zapewnia, że adres IP użytkownika nie zostanie powiązany z innymi danymi Google Inc. Szczegółowe informacje na temat warunków korzystania oraz polityki prywatności uzyskać można na stronie:https://www.google.com/analytics/terms/pl.htmllubhttps://policies.google.com/privacy/update?hl=pl. Użytkownik ma możliwość zablokowania instalacji cookie przez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej. Może to jednak powodować nieprawidłowe działanie niektórych funkcji Strony. Użytkownik może też zapobiec gromadzeniu oraz przetwarzaniu przez Google danych wygenerowanych przez cookie poprzez pobranie i instalację wtyczki dostępnej na stronie:https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl.

-Google AdWords

Na Stronie wykorzystywana jest również bezpłatna funkcja śledzenia konwersji, dostępna w Google AdWords. Google dba w tym zakresie o ochronę danych klientów i użytkowników. Google umieszcza na komputerze użytkownika plik cookie, za każdym razem kiedy użytkownik kliknie w reklamę plik cookie po 50 miesiącach wygasa. Technologia ta pozwala na prowadzenie działań remarketingowych. Remarketing służy do wyświetlania reklam Strony użytkownikom, którzy wcześniej odwiedzili Stronę, podczas odwiedzania przez nich innych witryn internetowych. Jeżeli użytkownik nie wyrazi zgody na tę usługę, może odmówić zapisywania plików cookie poprzez zmianę ustawień przeglądarki, które powodują dezaktywację opcji automatycznej obsługi plików cookie. Istnieje też możliwość dezaktywacji plików cookie wykorzystywanych przez Google do śledzenia konwersji poprzez dokonanie odpowiednich ustawień przeglądarki, które powodują zablokowanie plików cookie pochodzących z Google. Więcej informacji na temat reklamy dostosowanej do zainteresowań oraz informacje na temat rezygnacji z udostępniania informacji ze swojej przeglądarki internetowej na potrzeby reklamy behawioralnej można uzyskać na stroniehttp://youronlinechoices.eu/.

-Piksel Facebook

Na naszej Stronie stosujemy piksel Facebooka należący do Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Za jego pomocą uzyskujemy możliwość śledzenia ruchów użytkowników odwiedzających Stronę poprzez monitorowanie konwersji, względnie poprzez kliknięcie na reklamę Facebooka. Pozwala nam to określić skuteczność ogłoszeń reklamowych na potrzeby statystyki i badań rynku. Zebrane w taki sposób dane są dla nas anonimowe, co oznacza, że danych poszczególnych użytkowników są dla nas niewidoczne. Jednak dane te są gromadzone i przetwarzane przez Facebook, o czym informujemy użytkowników zgodnie z wiedzą jaką posiadamy. Facebook ma możliwość połączenia tych danych z kontem użytkownika na Facebooku i zastosowania ich do niektórych działań reklamowych zgodnie z polityką prywatności Facebooka. Facebook ma możliwość używania w tym zakresie plików cookie i innych technologii przechowywania danych pochodzących ze Strony. Informacje na temat ochrony danych oraz odpowiednich ustawień można uzyskać:https://www.facebook.com/about/privacy/.

-Google Custom Search Engine

Na naszej Stronie używamy wyszukiwarki Google Custom Search Engine (CSE). Informacje na temat ochrony danych użytkownika przez Google dostępne są na stronie:https://policies.google.com/privacy/update?hl=pl.

-Google Double Click

Strona może wykorzystywać pliki cookie DART do celów wyświetlania reklam przez system Google DoubleClick, który tworzy plik cookie, w momencie odwiedzania stron internetowych, używając systemu reklamowego DoubleClick. Ten plik cookie używany jest do prezentowania reklam dopasowanych do zainteresowań użytkownika. Pliki cookie DART umożliwiają Google i partnerom wyświetlanie użytkownikowi konkretnych reklam na podstawie ich odwiedzin Strony w innych stronach internetowych. System DART nie śledzi informacji osobistych, takich jak imię, adres e-mail, adres czy numer telefonu. Użytkownik ma możliwość rezygnacji z używania pliku cookie DART, aby tego dokonać należy odwiedzić stronę rezygnacji z reklam:https://adssettings.google.com/authenticated?hl=pl. Więcej informacji można też uzyskać na stronie:https://policies.google.com/technologies/ads. Korzystając ze strony Network Advertising Initiative:www.networkadvertising.org/managing/opt_out.aspmożna zrezygnować zbiorczo z wykorzystania plików cookie używanych przez dostawców reklam.

-Wtyczki społecznościowe

Na naszej stronie wykorzystywane są wtyczki sieci społecznościowych, takich jak Facebook, Instagram i Google+. Podczas odwiedzania Strony przez użytkownika przeglądarka tworzy bezpośrednie połączenie z serwerami tych sieci. Zawartość wtyczki przesyłana jest z portalu społecznościowego bezpośrednio do przeglądarki użytkownika, a następnie zintegrowana zostaje ze Stroną. Kiedy wtyczka jest włączona, sieć społecznościowa otrzymuje informację o odwiedzeniu konkretnej strony przez użytkownika. W sytuacji kiedy użytkownik jest zalogowany w jednej lub większej liczbie sieci społecznościowych mogą one powiązać wizytę z kontem użytkownika. W trakcie skorzystania z wtyczki, np. poprzez kliknięcie „Lubię to”, przeglądarka przesyła odpowiednią informację na Facebooka, gdzie informacja ta zostanie zachowana. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat celów i zakresu gromadzenia i przetwarzania danych oraz ich wykorzystywania przez sieci społecznościowe należy zapoznać się z treścią polityki prywatności danego portalu. W ten sposób można również uzyskać informacje na temat swoich praw oraz ustawień pozwalających na ochronę prywatności. Nasza strona zawiera również bezpośrednie linki do ww. serwisów społecznościowych. Nasza firma nie ponosi odpowiedzialności za usługi świadczone przez te podmioty. Podmioty te nie posiadają możliwości dopasowania adresu IP użytkownika do danych osobowych gromadzonych przez Stronę. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat polityki prywatności na wskazanych portalach należy odwiedzić stronę konkretnego usługodawcy.

W sprawach nieuregulowanych regulaminem zastosowanie mają postanowienia Kodeksu cywilnego i odpowiednich ustaw prawa polskiego, a także prawa Unii Europejskiej, w szczególności RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).